1 Mayıs 2014 Perşembe

Gaziantep Mayıs Evden Eve Nakliyat

GAZİANTEP'te, 1 Mayıs nakliyat şirketleri Emek ve Dayanışma Günü, 3 bin gaziantep evden eve nakliyat kişinin katıldığı etkinlikle gaziantep halaylarla kutlandı. Sabah evden eve saatlerinden itibaren polis ekipleri kutlamaların taşımacılık firmaları yapılacağı İstasyon Meydanı'nda nakliye önlemlerini alırken, sivil toplum örgütleri evden eve taşıma ile siyasi partilerin grupları da saat 11.00'dan
itibaren ev taşımacılık alandaki yerlerini aldı. Kutlama yapılan meydan nakliyeci ve çevresinde bin polis görevlendirilirken, alana gelenler üstleri taşımacılar arandıktan sonra içeri alındı. Sloganlar gaziantep evden eve nakliyat eşliğinde şehir merkezinden yürüyerek İstasyon Meydanı'na ulaşan ev nakliyesinin gruplar çalınan davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekti.
Kutlamalar için alan platform gaziantep nakliyat şirketleri kurmakta çalışan işçiler ise kurdukları taşımada platformun altına girerek öğle yemeği yedi.
KISA SÜRELİ GERGİNLİK
Bu arada, ÖDP ve Gençlik evinin taşınması Muhalefeti gruplarının alana taşımasının girişi sırasında üzerinde; Berkin Elvan, Ali İsmail gaziantep nakliye Korkmaz, Medeni gaziantep evden eve taşımacılık Yıldırım gibi toplumsal olaylarda yaşamını yitirenlerin resimlerinin nakliye şirketleri gaziantep bulunduğu pankartları sokmak istemesi üzerine polisle kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik araya giren sivil polisler ve evimi taşıtmak istiyorum alandaki diğer görevliler tarafından gaziantepte taşımacılar büyümeden önlendi ve pankartın alana konulmasına izin verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder