10 Aralık 2013 Salı

gaziantep evden eve asansörlü taşıma

 ACININ KEYFİNİ YAŞAYAN KADIN SEN SUS!
gaziantep evden eve asansörlü taşıma
BDP milletvekili Sırrı Sakık  konuşması sırasından kendisine tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ta'acının keyfini yaşayan kadın sus sen' diyerek susturmaya kalkıştı gaziantep evden eve asansörlü taşıma
ÇİÇEK: EN YETKİLİ KURUL GENEL KURULDUR
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 2014 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı Raporu'nun dün tartışıldığını hatırlatarak, "Herkes bu konuyla ilgili kanaatlerini dile getirdi. Ben talebinizi aldım. Bu konu tüm gruplarca tüm yönleriyle tartışıldı. İç tüzüğümüze göre parlamentolarda en yetkili kurul genel kuruldur. gaziantep evden eve asansörlü Genel kurulların almış olduğu kararları uygulamak durumundayız." dedi.
KAPLAN: KİMSENİN 'OLDU BİTTİ'YE GETİRME HAKKI YOK
BDP Şırnak Milletvekili, Plan ve Bütçe gaziantep evden eve asansörlü taşıma Komisyonu Üyesi Hasip Kaplan, konuşmasına Meclis'te yemin eden Mustafa Balbay'ı tebrik ederek başladı. Kaplan, "BDP'nin 6 milletvekilinin aynı şekilde göreve başlamasını bekliyoruz. Bütçe görüşmelerine başlıyoruz. Hiç kimsenin oldu bittiye getirme, defakto bir durum yaratarak gaziantep evden eve asansörlü nakliyat kendi bildiğini okuma hakkı yoktur" diye konuştu.
"SİZİ DAVA EDECEĞİZ"
Meclis'te BDP'nin 2007'den bu yana olduğunu belirten Kaplan, bütçe komisyonundaki raporun içeriğinde BDP'nin muhalefet şerhinin görüleceğini ifade etti. Dün usul tartışmasının açıldığını ve talepte bulunduklarını hatırlatan Kaplan, "Kürdistan ve çözüm süreci. Burada bir karar alındı. Bu kararla denildi ki 'yeni şerhin yazılmasına'. Bu sansürlü rapor hakikidir. Siz bu raporu bize nasıl dağıtabilirsiniz? Sizi dava edeceğiz" diyerek raporun sansürlü olduğunu savunurak plan ve bütçe raporunu yere attı.
CANİKLİ: BUGÜN DAĞITILAN RAPOR GEÇERLİ
Kaplan'ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Tartıştığımız konu dün TBMM genel Kurulu'nda değerlendirildi. Alacağımız kararlar, atacağımız adımlar, ifadelerimiz konuşmalarımız bizim. Milletvekillerinin gaziantep evden eve asansörlü taşıma  her icraatının, her kararınını anayasaya uygun olması gerekir.gaziantep evden eve Anayasa'ya aykırı bir işlem tesisi kesinlikle söz konusu olamaz. Bunu koruması gereken en önemli organizasyon burasıdır" diye konuştu. Canikli, bugün dağıtılan bütçe raporunun geçerli olduğunu ifade etti.
SAKIK: ACININ KEYFİNİ YAŞAYAN KADIN SEN SUS!
Kürsüye gelen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, "Fırtına Kürt ve Kürdistan üzerine çıktı. Bundan birkaç gün önce Diyarbakır'a gidip Kürdistan gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Sakık, bu sırada kendisine tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'a "Acının keyfini yaşayan kadın, sus sen" dedi. Sakık'ın bu gaziantep evden eve asansörlü taşımacılık sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Eronat, oğlunu bombalı terör saldırısında kaybetmişti.
"BU SAVAŞ YASALARINA SAYGI DUYMUYORUZ"
Sakık, ardından sözlerine şöyle devam etti: "Biz Kürtler bu ülkede başı dik yaşamak istiyoruz. Bu savaş yasalarına saygı duymuyoruz. Bu yasalar gaziantep evden eve asansörlü taşıma  sizin kanlı kanunlarınızdır."
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, "(Anayasayı kabul etmiyorum, hiçe sayıyorum) diyerek, TBMM İçtüzüğüne ve yasaya aykırı işlemler yapamazsınız. 'Kürdistan'ı inkar ediyorlar' diye seçim malzemesi oluşturmak istiyorsanız, bu sizin sorununuz. gaziantep evden eve  Kimse bunun üzerinden şaibe oluşturmaya kalkmasın" dedi.
ÇİÇEK, BALUKEN'İ KONUŞTURMADI
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in sataşma iddiasıyla söz istemine TBMMBaşkanı Cemil Çiçek olumlu yanıt vermedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe sunumuna başlamasıyla birlite BDP ve HDP'li milletvekilleri Genel Kurul'dan ayrıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder