26 Ocak 2015 Pazartesi

nizip evden eve asansörlü taşımacılık

nizip evden eve asansörlü taşımacılık

Bu kadar davanın ciddi sorunun göstergesi olduğunu kaydeden  nizip evden eve Candan, vatandaşların evden eve asansörlü konutlarını zamanında teslim alamadığı nizip evden eve asansörlü taşımacılık için ya da düşük kalite malzeme kullanılmasından asansörlü taşımacılık dolayı dava açtığını kaydetti. Candan, “TOKİ nakliyat şirketleri umut satıyor, insanlar gerçekle yüzleşince davalık oluyorlar" ifadelerini kullandı.
MHP Osmangazi Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, hak sahiplerine sorulmadan dairelerin metrekarelerin asansörlü taşımacılık artırılmasında Altepe'nin imzası olduğunu söyledi.Aydın, “Alınan kararla değişik tipte daireler çıktı. 50 bin 100 bin lira gibi nizip evden eve asansörlü taşımacılık hak sahiplerini ev taşıma zorlayacak maliyetler çıkarıldı. Daire teslimleri uzadı. Kahrından vefat edenler oldu. İlk etapta 13 kattı nizip evden eve daha sonra 23'e çıkarttılar. Bu nasıl bir evden eve asansörlü taşımacılık zarar oluyor. Ranta yönelik proje ile Bursa’nın silüetine hançer sapladılar” şeklinde konuştu.
Meslek odalarının en fazla davalı olduğu kurumun başında TOKİ'nin  taşımacılık geldiğine dikkat çeken TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Türkiye’nin çeşitli illerinde TOKİ'ye karşı meslek nizip evden eve asansörlü taşımacılık odalarının açtığı 100'ün üzerinde dava olduğunu kaydetti.Kahraman, bu sıkıntıların temelinde yatan faktörün TOKİ'ye verilen ayrıcalıklı nizip evden eve asansörlü taşımacılık imar hakları olduğunu kaydetti. TOKİ’ye bölgelerdeki yapılaşma yoğunluğunun çok üzerinde yapılaşma hakkı verildiğini evden eve asansörlü  kaydeden Kahraman, “Davaların çoğu lehimize asansörlü  ama uygulanmıyor.TOKİ?yasal olarak tanımlanmış plan yapma yetkisini kullanarak farklı planlar adı altında bunları yeniden askıya çıkartıyor. 
Hukukta kazandığınız süreç burada işleyemiyor. TOKİ, kente karşı işlenen suçlar anlamında en ön plandaki kurum” evden eve asansörlü taşımacılık  dedi.Bayındır, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan ise TOKİ'nin Doğanbey projesinin nizip evden eve asansörlü taşımacılık şehir plancılığı acısında bir faciaya dönüştüğünü kaydetti.Eyidoğan, “Planlara aykırı ve çok yüksek. Bursa'nın silüetini bozan çok yoğun yüksek yapılaşma bir projeye dönüşmüş. Bu proje değiştirilmiş hak sahipleri müdahil olamamış ve mağdur edilmiş. Şu an TOKİ ve onunla birlikte çalışan 100 kadar müteahhit firma Türkiye'nin en çok ev sahibi” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder