2 Mart 2014 Pazar

Cep telefonlarına 'ölüm tuşu'!

Gaziantep evden eve asansörlü


2015 yılına kadar tüm cep gaziantep evden eve asansörlü telefonlarında, gerekli hallerde cihazın bir daha kullanılamayacak şekilde çökertilmesini sağlayan 'kill switch' uygulaması koyulmasına ilişkin yasa tasarısı California'da tartışma yarattı.

ABD'nin California evden eve eyaletinde sunulan yasa tasarısı, eyalette satılan tüm cep telefonlarının, cihazın yasal sahibinde olmadığı zamanlarda, ana gaziantep evden eve asansörlü özellikleri çalıştırılamaz hale getirebilecek bir yazılım ya da donanım içermesini öngörüyor. Başka bir deyişle, cihaz çalındığında, uzaktan devreye alınacak 'ölüm tuşu' sayesinde telefonun yazılımı, yeniden gaziantep evden eve taşımacılık firmaları kullanılamayacak şekilde sıfırlanacak.

Yasa tasarısında, eyalette satılan ya da buradan ihraç edilen tüm cep telefonlarında Ocak 2015'e kadar bu sistemin kurulması evden eve asansörlü  isteniyor. Bu nedenle cep telefonu üreticilerine, bu teknolojiyi cihazlarına entegre edecek çözümler geliştirmeleri için bu yılın gaziantep evden eve haziran ayına kadar mühlet verildi.

Gaziantep evden eve nakliyat

Tasarı bu teknolojiye sahip olmayan cep gaziantep evden eve nakliyat  telefonlarının satışının yasaklanmasını evden eve asansörlü nakliyat öngörse de, tüketicilerin satış sonrası bu özelliği devre dışı bırakmalarına izin veriyor.


‘Kill switch’ her ne kadar hırsızlık gaziantep evden eve taşımacılık olaylarının önünün alınmasına yönelik bir uygulama olsa da bu teknolojinin, yetkililer tarafından suistimal edilebileceği yönünde endişeler de oluştu.

Yetkililerin bu teknolojiden, örneğin nakliyat  miting ya da polis şiddetinin yaşandığı bir yerde fotoğraf ve video çekimine sınırlama getirilmesi yönünde evden eve taşımacılık faydalanabilecekleri düşünülüyor.

posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder