29 Ekim 2013 Salı

GAZİANTEP FİRİK FİRİG

                        
 
                                                  ARABAN FİRİK'İ





           türkiyede yalnızca Gaziantep in araban ve Yavuzeli ilçelerinde yapılan firik  önemli bir ihracat ürünüdür.gaziantep evden eve nakliyat Firik daha çok arap ülkelerine satılan bir üründür. ülkemizde doguakdeniz ve Gaziantep çevresi illerin mutfağının olmasa olmazıdır

FİRİK PİLAVI NASIL YAPILIR

1 k g. kemiksiz koyun eti
1 kase pilavlık buldur
1 kase firik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı nohut
Zeytinyağı
Karabiber, tuz
Yeterince su

YAPILIŞI 

Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükler üstüne birikince alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılan nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilave edilir GAZİANTEP EVDEN EVE NAKLİYAT. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Etin suyuna yıkanmış olan firik ve bulgur atılarak pişirilir. Pişince üzerine yağı gezdirilir . Nohutları karıştırılır. Etlerin iki tarafı da kızgın yağ bulunan tavada kızartılır. Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış et ile kaplanır. Ayran yada salata ile servis yapılır AFİYET OLSUN  http://www.hidayetevdeneve.com/

2 yorum: